Maandagmorgen 8.00 uur zijn we gestart met de werkzaamheden voor het verharden van onze baan.
Wat gaan we doen ???

Onze landingsbaan zal bewerkt worden met kunststofvezel waardoor de ondergrond versterkt wordt. Deze vezel zal in een laag van ongeveer 30 cm worden vermengd met de bestaande grondslag. Samen met nieuwe drainage zal dit ertoe bijdragen dat we minder last van water zullen hebben en de ondergrond veel steviger zal zijn in natte perioden. We krijgen dus een verharde baan maar blijven het groene karakter behouden met de voordelen van een grasbaan.
Het uiterlijk zal niet veranderen.

Het werk zelf zal ongeveer 14 werkdagen in beslag nemen waarna de baan ongeveer 6 weken tijd nodig heeft om het gras te laten groeien. Dit betekend dat vanaf juli de nieuwe baan in gebruik kan worden genomen.

Het vliegveld gaat niet dicht !
Onze landingsbaan is tijdelijk verlegd naar de zuidkant van het veld. Hierdoor kunnen we gewoon blijven vliegen echter voor het verlaten van de baan zal er naar het einde van de landingsbaan moeten worden getaxied om via de uiterste west of oostzijde naar het noorden te taxiën naar de parkeerplaats of tankplaats.
Hiervoor zal de tijdelijke taxibaan gemarkeerd zijn dmv blauwe pionnen aan de noordzijde van het veld. Volg hierbij goed de instructies van de havenmeester op,  om misverstanden te voorkomen. Tweezijdig radio contact is verplicht zolang de NOTAM gepubliceerd staat. Zweefvliegen vind alleen plaats in het weekeinde en niet tijdens werkzaamheden.
De kaart van het vliegveld tijdens de werkzaamheden vind u hier.