Beste Vliegvrienden,

De gedeelde informatie door AOPA dwingt ons toch een reactie te plaatsen. Ondanks dat wij het bestuur gevraagd hebben om de informatie volledig te delen blijkt het nu dat de koppen van de berichten belangrijker zijn dan de inhoud.

Het lucht ruim boven Zeeland is zeker niet op slot. De gebieden die in het besluit staan zijn niet duidelijk op het kaartje aangegeven. Er mag boven het water niet onder de 1000 voet gevlogen worden. Op het land gelden de normale VFR regels. Het Veerse meer is vrijgesteld van deze 1000 voet regel tussen Veere en Wolphaartsdijk. Dit betekend dat er geen veranderingen zijn voor de bereikbaarheid van ons vliegveld. Het gehele gebied wat op de AIP approach kaart is vrijgesteld.

Het besluit is niet ingevoerd door de provincie Zeeland maar door den Haag.

Uiteraard zijn wij blij met de bezwaren die ingediend zijn en vanzelfsprekend hebben wij dat ook gedaan. Dat er gebieden zijn waar de natuur met rust gelaten moet worden is duidelijk maar de beperkingen die nu ingevoerd zijn is echt over de top. Wij hopen dat men inziet dat de mens ook zijn vrijheid en bescherming moet blijven houden.

EHMZ zal er alles aan doen om het mooie Zeeland bereikbaar te houden en zien jullie graag met of zonder vliegtuig op ons groene veld.

Team Midden Zeeland